Дом > Новости > Садржај

Категорија производа

У Кини "две сесије" нуди велике могућности за глобални развој
Mar 15, 2016

Глобални рефлектор ће сијати на Кину почетком овог месеца, као азијска земља се спрема за годишњи "два засједања" истражити решења за следећи корак у свом развоју постављен да ослободи огроман потенцијал на глобалном нивоу.

Четврти годишњи сједнице 12 националног Народног конгреса (НПЦ), највиши парламенту земље и четврту сесију 12 Националног комитета од кинеске народне политичке консултативни конференције (ЦППЦЦ), Кина је највише политичке саветодавне тело, биће отворена у 5 марта и 3. марта, односно.

Експерти је рекао да се овогодишње окупљања, драгоцени прозор за глобалне посматрачи изгледати у будуће политике у Кини, када на свету се бори у тренутку слаб опоравак, стога очекује да прикупе више пажњу код куће и у иностранству.

Економско реструктурирање, заснованих на потрошњу Модел да донесе могућности

Предстојећи НПЦ сесија ће видети расправа и ратификацију у Кини нацрт 13 петогодишњи План, са разговори су били фокусирани на додатно економско реструктурирање у Кини као кључни сегмент.

Највише руководство у Кини је објавио крајем фебруара Кина ће појачати продискутује структурних реформи, као и зелене економије, да тапните на потенцијал домаће потражње. Друга највећа економија на свету је сада Пребацујем своје зависности од инвестиција и производње за домаће потражње и услузна индустрија.

Прелазак ће помоћи Кини еволуирати у "више истрајне мотор за раст потражње," посматране Степхен Роацх, виши сарадник америчког универзитета Јејл. "То је повољнија за глобалног одрживог раста."

У ствари, структурно Прилагођавање у Кини већ убире прелиминарни резултати. Званични подаци је показао да је потрошња је броју двотрећинска већина у Кини 2015 године раст, претвара у главни трансформатор за кинеске економије.

"Ово је здрав и одрживи тренд промена", кинески министар иностраних послова Wанг Yи је на његов пут Сједињених Држава у фебруару.

Аппле платио на 18 дана је званично почела служити потрошачима у Кини, прва земља у Азији која има приступ мобилног плаћања решење које сте добили од амерички гигант технички, који је представљао осврт интересовања страних компанија у Кини огроман потрошачком тржишту због своје све веће куповне моћи.

Као један од неколико тржишта са снажног раста, Кина је повезана са веће могућности довести до краја света, Схломо Маитал, виши истраживач са Израелом Института за технологију.

Бонус од пораста излазну снагу и отишла је даље од граница. Прошле године је видео групу Кинеза чине излазни 120 милиона посета и провести преко 1 трилиона јуана (око 15, 3 милијарде долара) у иностранству. Извештаји и слике купци и путника из друга највећа економија на свету често ударио страних наслова.

Уздизање одузети моћ кинеског народа, рекао је Роацх, ће дати снажан подстицај да слаби глобални економски опоравак.

Чисто , транспарентно управљање за подстицање страних инвестиција

У протеклих неколико година, кинеска влада обавезала да чистији и транспарентније управљање, са оком на стварању повољне и предвидљив климе за стране инвестиције.

На предстојећем два засједања, више светла се очекује да ће бити проливена на те напоре, што укључује Беијинг је кампању против корупције.

Аналитичари рекли да о текућим напорима донела опипљиве резултате и појачане поверење страних инвеститора у једно од светских најдинамичније тржишта.

"У Кини за борбу против корупције диск, део за владавину закона иницијативу да се заустави губитке државне имовине и унапређивање чисте управљања и поверење страних инвеститора, је освојио признање и подршку међународног друштва," рекао је Wанг Yукаи, професор с кинеске академије управљања.

У свом извештају 2015, са седиштем у Схангхаи Америчке привредне коморе је рекао да је проблем корупције постао мањи изазов за америчке компаније пословати у Кини, која је пала две године до 13 места у годишњу ранг организације.

Антикорупцијска кампања гаји окружењу фер конкуренције за пословне заједнице и спуштени потешкоће пословања у азијске земље, рекао је Јеорг Wуттке, председник од Европске уније привредне коморе у Кини.

Отвореност ће бити друга кључна реч током два засједања када фокус је померено за кинеске инвестиције олакшавању годинама долазио.

Кинеског министарства трговине је био је проституисање јавног мњења о новом закону страних инвестиција који ће ублажавање ограничења страних инвеститора и дај им лакши приступ на кинеском тржишту.

Прекоморски компаније ће се лечити пред-успостављање националне и садашњи систем проблематични случај по случај одобравања ће бити замењени "негативне листе" Управљање, ако закон буде усвојен.

Стабилан , транспарентан и предвидив, законске прописе и на тржишту окружење које подстиче поштену конкуренцију ће бити упорни атракција у Кини за стране инвеститоре, рекао је Доуг Гурр, председник Кине на мрежи малопродајни гигант Амазон.

Добитна комбинација дипломатију посвећене глобални просперитет

Прошлог месеца, Кина је обећао да ће дати приоритет вишег нивоа отварање ангажман у свет у склопу дипломатских дневном у наредних неколико година, које ће такође бити врућа тема у предстојећем два засједања.

Стручњаци је предвидео да су представници ће размотрити даљу имплементацију такве велике програме као појас и путем иницијативе, како би се боље дели плод кинеског вишедеценијски економски развој са другим земљама, посебно развија.

Појас и путем иницијатива, са именом које произлазе из познатим пут свиле који једном повезан Азије, Еуропе и Африке у древним временима, има за циљ побољшање повезаности међу регионима на копну и мору, и ажурирање најспорија инфраструктуру у Азији и Африци.

Иницијатива , промовисањем берзе у капитал, технологију и високог квалитета производних капацитета међу земљама дуж древних путева за трговину, подстаћи економски и социјални развој на на евроазијска и Африка континент, рекао је Фу Yинг, председница Одбора за спољне послове НПЦ.

Појас и Роад, која покрива до две петине континентална подручја на свету, је до сада добила више од позитивни одговори из више од 60 земаља, од којих неке већ повезали њихове стратегије развоја са Кина је предложио план Крос-региона.

Појас и пут ће помоћи земљама у развоју добити веће право гласа са мирољубиво решење, рекао је Северина Безера Цабрал, директор Института у Кини и Азији Пацифику студије.

На пример, Пакистану, земљи централне Азије на путу древних трговине, је дуго патило од несташице енергије. Током лета, чак и њен главни град Исламабад би предмет струје се 12 сати дневно.

Али , захваљујући несметана имплементација економских коридора Кине и Пакистана, пројекат вероватно ће додати више од 25 000 мегавата струје капацитет зељна енергије земље, Пакистан има потенцијал да буде претворен у развијене економије.

Свет се радује"мирољубив развој Кине" изложених у две сесије, што је "је да преобликује нови тип међународних односа", рекао је Ибрахим Амари, професор политичких наука на универзитету у Багдаду.