Дом > Изложба > Садржај

Категорија производа

Разлика између заваривање МИГ и ТИГ заваривања
May 27, 2016

Разлика између заваривање МИГ и ТИГ заваривања


МИГ заваривање (инертним гасом метал арц wелдинг)

Поред МИГ заваривање бакљу уместо Волфрам електроде са металне жице. Друго , и ТИГ заваривања. Стога , жицу за варење је отопила Лук, и шаљу у област за варење. Енергије набијене Ролер према жицу потребне за варење у на апарат за заваривање из витло.

Извор топлоте је такође арц у ДЦ, али поларитет и ТИГ заваривање користи у супротно. Заштитни плин користи разликује се такође, да би побољшала стабилност лук додавањем л % кисеоника у аргон плин.

Такође постоје неке разлике у Основни процес, на пример, пренос спреј, пулс ињекцију, лопта и кратак спој.


ТИГ заваривање - ради принцип

ТИГ за варење извор топлоте за ДЦ лук за заваривање, Радни напон од 10 до 15 волти, но струја зависи од 300, wоркпиеце као катода, запалити у Волфрам електроде као и аноде.

Инертним гасом је генерално аргона.

Инертним гасом кроз бакљу у лук и Велд базен је формиран око штита. Како би се повећала унос топлоте, 5% водоника се генерално се додаје аргон. Међутим , када феритицка нерђајући челик је заварена, то је није могуће додати водоника у аргона. Утрошак горива је око 8 до 10 литара у минути. У процесу заваривања осим дигну инертним гасом за заваривање бакљу, гаса из најбољу заштиту Велд Стуу заварити.

Ако је потребно, исти за варење жицу, која је унета у базену Велд Велд базена, може бити испуњен исти материјал као заварене аустенитног материјал.